Keikat ja tapahtumat


TOUKOKUU

LA 29.4. klo 16:30

Roihuvuoren Rio  ja Roimuru-klubi ylpeänä esittävät: Terassin avajaiset, perinteinen wappu-matinea á la iRescator! ja Luiro

Korkeimman luokituksen voimaryhmä, Roihikan räyhänhenki, junttaa nipun enemmän ja vähemmän perinteisiä työväen- jne Vapun ajan veisuja tiukkaan punk-muottiin, kuin pyöreää palikkaa nelikulmaiseen reikään. Vauhtia, vaarallisia tilanteita, jylhää jynkytystä ja riemukasta raivoa on tunnetusti luvassa koko rahan edestä - onhan tilaisuus maksuton!

Luiron comeback vol.1. 

Hanna Yli-Tepsa (laulu, koskettimet)

Ville Nurkkala (kitara)

Luiron musiikissa valo kimaltelee vapaana virtaavan pohjoisen joen laineilla kertoen musiikin ikuisesta ajattomuudesta. Luiron akustiset instrumentit ja runollinen lyriikka kutsuu kuulijan matkalle tarinoihin arkielämästä, luonnosta ja rakkaudesta. 

Progressiivista indiefolkia soittava Luiro tekee nyt comebackin lähes parin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Luiro perustettiin v.2000 Helsingin Etelä-Haagassa kämppiksinä asuvien Hanna (laulu, koskettimet) ja Hermanni Yli-Tepsan (viulu, kontrabasso) sekä Ville Nurkkalan (kitara) toimesta. Trio keikkaili mariginaalisissa tilaisuksissa erilaisilla festivaaleilla mm. Oranssi ry:llä tai ulkotapahtumissa ja saavuttaen jonkinlaisen kulttimaineen kuulaalla musiikillaan.

Luiro nähdään koko bändin voimin elokuun alussa Norpas -festivaalilla, mutta kahvila Riossa saadaan esimakua tulevasta, kun vokalisti Yli-Tepsa ja kitaristi Nurkkalan soittaa riisutumpia versioita Luiron kappaleista. 

Keikalla tullaan kuulemaan myös pari balkanilaista sekä esim. kolumbialainen kansansävelmä, joihin Yli-Tepsa on tehnyt suomenkieliset sanat! 

Musiikki on ajatonta,

se on tarina,

joka voi koskettaa 

kun otamme sen vastaan

lapsen tavoin.